Menu Close

MUSEMIX CONCERTS  –  GRAYSON CAPPS

met Corky Hughes & Sadie Morningstar

Vrijdag 25 oktober 2019 @ 20.00 uur
Reserveringen via: concertreeks@musemix.com
Grayson Capps: de troubadour die rock’n roll speelt, of de rock’n roller die folk geluiden durft te maken, of zoals iemand ooit zei: ‘Take the poetry of Townes Van Zandt, combine with Steve Earle’s edgy attitude and stir with a little cup of the bayou-blues (think Howlin’ Wolf) and you start to get a taste of Capps’s scrumptious gothic gumbo.”
Grayson Capps is nog steeds relaxed en ontspannen. We zagen het een paar jaar terug al, en je hoort het nog steeds in de toon van zijn stem: die doordachte, laconieke manier van reflectie op zijn werk en zijn soms tumultueuze levensloop. Het is niet het geluid van zelfgenoegzaamheid of troost, maar eerder van persoonlijke groei en begrip. Capps is niet zonder zorgen of duisternis, maar hij heeft er een soort vrede mee bereikt, een niet gehaaste acceptatie die hem in staat stelt om met onberispelijke eerlijkheid en opmerkelijke menselijkheid te schrijven. Zijn laatste album, ‘Scarlett Roses’,  toont hoe ingetogen schittering kan bloeien wanneer creativiteit los staat van verwachting, wanneer nummers echt de ruimte en tijd krijgen van  hun auteur.
Grayson Capps woont alweer enkele jaren in zijn home state Alabama. In zijn tuin heeft hij een schrijvershut gebouwd, waar hij samen met zijn Grammy Award winnende vrouw Trina Shoemaker songs kan creëren zonder dat ze zich hoeven te houden aan opgelegde deadlines of commerciële eisen. Daar zagen de songs van ‘Scarlett Roses’ het daglicht, en de nieuwe songs die op een volgende CD zullen verschijnen.
Als er iets is dat Capps heeft geleerd van het leven, is het om te vertragen en te vereenvoudigen, om de druk van verwachting en de angst voor verlies te verkleinen, om echt op een diepe en zinvolle manier verbinding met jezelf te maken. Als gevolg hiervan is ‘Scarlett Roses’ de meest geavanceerde en volwassen verzameling muziek die hij ooit heeft opgenomen. Het is een rock and roll-album die boeddhisten Zen kunnen noemen. Maar het is eigenlijk gewoon weer een geweldig Grayson Capps album!
Grayson Capps wordt vergezeld door Corky Hughes op gitaar en door Sadie Morningstar op bas.
De concerten beginnen om 20.00 uur!!!
De locatie voor dit concert is:
Grand café de Vriendenkring, Piet Heinstraat 106A, 2518 CM Den Haag.
Deuren gaan open om 19.15 uur. Kaartjes zijn €20,- p.p., inclusief een consumptie, en worden op de avond zelf cash afgerekend, zodat de artiest aan het eind van de avond kan worden uitbetaald. Reserveringen worden erg op prijs gesteld, want dat vergemakkelijkt de organisatie. Maar natuurlijk is het ook erg leuk als mensen op goed geluk binnen komen lopen. Reserveringen via: concertreeks@musemix.com
Hoe kom je bij de Piet Heinstraat 106A: Locatie is zo’n 50 meter vanaf de Zoutmanstraat. Auto: het is in de buurt betaald parkeren vanaf 18.00 uur.
Openbaar vervoer: tram 16 (halte Elandstraat) en dan een 100 meter lopen via de Zoutmanstraat de Piet Heinstraat in.
Een hapje eten vooraf: er kan vooraf worden gegeten in het Grand Café de Vriendenkring zelf, maar dat moet je dan wel even zelf regelen met ze. Er zijn ook een paar uitstekende mogelijkheden op het Prins Hendrikplein en de daaromheen liggende straatjes.
 
Schrijf ook de volgende datum alvast op in jullie agenda:
Donderdag 28 November: Richard Shindell

(locatie DC Copernicus – Daguerrestraat 16, Den Haag)

Het blijft mogelijk om je als sponsor van deze concertreeks op te geven, dus als je bij wilt dragen aan het doorgaan van deze reeks, stuur dan even een mailtje en dan stuur ik de nodige informatie aan je op: DonerenConcertreeks@musemix.com

Het is op onze concertavonden echt nergens anders leuker! Waar we ook zitten!!!


Aanmelden voor de nieuwsbrief/mailinglijst

Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuws van Musemix Concerts? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan gewoon in een mailtje via deze link. Het wordt erg op prijs gesteld als je onze concertinformatie door wilt sturen aan familie, bekenden, collega’s, vrienden en iedereen waarvan je denkt dat ze zoiets leuk zouden vinden en ook wel een keertje zouden willen meemaken.

Als je de nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, dan kan je via de link onderaan de mail jezelf afmelden. Ook kan je daar eventuele naam- of emailadres wijzigingen doorgeven.

Aanmelden mailinglijst
Afmelden mailinglijst

 

Musemix is lid van Luisterpodia