Menu Close

MUSEMIX CONCERTS IN SOCIËTEIT ENGELS  IN 2018 EN 2019
Leuker wordt het ergens anders echt niet!

Geplande concerten
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Algemene informatie over de Musemix Concerts


Met pijn in mijn hart moet ik jullie meedelen dat het eerstvolgende Musemix Concert de laatste in de reeks zal zijn in Sociëteit Engels. De locatie is per 1 januari a.s. verkocht en zal dan niet meer beschikbaar zijn. Soc. Engels was voor mij en voor Ron Woestenburg en voor iedereen die meehielp met de organisatie van deze concertreeks de meest heerlijke plek om de concerten te organiseren en ik weet dat veel mensen uit het publiek hier hetzelfde over denken. De warme sfeer, de gemoedelijke manier van ontvangst door Marijke, de mogelijkheid van een hapje vooraf, de hele redelijke prijzen, alles maakte ‘Engels’ de beste locatie voor onze concerten ooit. En leuker is het ergens anders op de concertavonden echt nooit geworden!!!

Ik ben er nog niet uit wat er gaat gebeuren met de Concertreeks, er zijn al veel ideeën geopperd, van ophouden tot doorgaan – de kwestie is waar en hoe. De financiële druk van de organisatie zal zeker toenemen dus ik moet afwegen. Er wordt hard over nagedacht. Iedereen die een werkbaar voorstel of locatie meent te kunnen en willen opperen, laat het me alsjeblieft weten, ik zal er zeker naar kijken!

Voor nu, laten we met een heerlijk feestje afscheid nemen van Marijke en Sociëteit Engels op:

DONDERDAG 22 NOVEMBER: met ERIC BRACE & THOMM JUTZ – vanaf 20.30 uur.

Pic-Brace-JutzEric Brace vormt al zo’n 10 jaar een duo met Peter Cooper. Met Thomm Jutz erbij werden ze een trio toen Brace & Cooper hun CD’s gingen opnemen in zijn studio buiten Nashville. Helaas is bij deze tour het trio toch weer een duo omdat Peter Cooper simpelweg geen tijd heeft. Het maakt de optredens overigens niet minder leuk of goed.Hun nieuwste CD heet Profiles in Courage, Frailty & Discomfort. De songs gaan over belangrijke onderwerpen zoals maanwandelingen, rivierboten, gokmachines, het graf van Johnny Cash, de geboorteplek van Jerry Lee Lewis, de ideeën van Willie Nelson over het hiernamaals, de donkere kant van Parkersburg in West Virginia, en hoe een stadje in Tennessee onder water kwam te staan door elektriciteitswinning. De normale dingen van de dag dus! Eric Brace begon zijn muzikale carrière in Washington DC waar hij als journalist werkzaam was bij de Washington Post. Daar begon hij in de jaren ’90 zijn veel geroemde roots-rock band Last Train Home. Na jaren touren door de VS en Europa en een zevental albums verhuisde de band naar Nashville, waar Eric Peter Cooper ontmoette, een journalist voor de Tenessean. Hun gelegenheids duo werd snel een bijna full-time baan. Hoogtepunt was wel hun nominatie voor een grammy voor de productie van hun CD: I Love: Tom T. Hall’s Songs of Fox Hollow. Peter Cooper zwaait nu de scepter in de Nashville Country Music Hall of Fame, wat de reden is dat hij er niet bij is tijdens deze tour.

Pic-Brace-Jutz-stage-doorThomm Jutz verhuisde in 2003 naar Nashville, toen zijn grote droom uitkwam en hij een green card won. Tijdens zijn Europese leven was hij o.a. de vaste begeleider van Richard Dobson en ook enkele jaren van David Olney en heeft met beide mannen op de Musemix planken gestaan.
Thomm is een spectaculaire gitaar speler en voegt een virtuoze dimensie toe aan de live-uitvoeringen en arrangementen. Eenmaal in Nashvile werd Jutz onmiddellijk de onmisbare gitarist voor mensen zoals Nanci Griffith, Mary Gathier en Maura O’Connell.
Hij is de producer, engineer en gitarist op de laatste 2 Brace-Cooper albums: The Comeback Album en C&O Canal, alsook de laatste solo CD van Peter Cooper: Depot Light: Songs of Eric Taylor.
Thomm Jutz is ook een succesvolle songwriter van Blue Grass liedjes, hij heeft zo’n 5 nummer 1 songs gehad (voor vertolkingen door o.a. Shawn Camp, Irene Kelly en Chris Jones & The Night Drivers). Samen weven Eric Brace en Thomm Jutz hun verhalen, liedjes, harmonieën en gitaarspel tot een bijzonder muzikaal web. Hun teksten zijn geïnspireerd door de songs van hun helden, zoals John Prine, John Hartford, Kris Kristofferson, Tom T. Hall, Paul Simon en Townes van Zandt. Voeg daar Emmylou Harris en de Everly Brothers aan toe en dan weet je gewoon dat je een memorabele avond gaat krijgen.

Website: http://redbeetrecords.com

Dit wordt een heerlijke avond genieten van muziek die we hier niet elke dag horen, talent van de bovenste plank en zo ontzettend belangrijk: het plezier in het maken van de muziek en het publiek er deel van laten zijn! Het wordt ook een avond van nostalgie, van misschien zelfs wel een traantje laten om wat voorbij is. Maar muziek troost dus laten we een feestje bouwen op onze laatste avond in Sociëteit Engels. Geef even door of je komt, het zou leuk zijn om met een hele volle bak afscheid te nemen. Mail even naar concertreeks@musemix.com

Ik wil jullie ook attenderen op een geweldig concert dat ik graag in Den Haag had willen neerzetten, maar dat was door omstandigheden niet mogelijk. Op dinsdag 20 november a.s. in Muziekhuis de Q-bus in Leiden: The Reverend Shawn Amos met volle band, brengt zijn joyful blues op een onnavolgbare manier bij de mensen binnen. Een swingende avond die je eigenlijk niet moet missen!! 

Plannen voor 2019: ?????


Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gesteld worden van nieuwe concerten in de reeks van Musemix? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan gewoon in een mailtje via deze link. Het wordt erg op prijs gesteld als je onze concertinformatie door wilt sturen aan familie, bekenden, collega’s, vrienden en iedereen waarvan je denkt dat ze zoiets leuk zouden vinden en ook wel een keertje zouden willen meemaken.

Als je de nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, dan kan je via de link onderaan de mail jezelf afmelden. Ook kan je daar eventuele naam- of emailadres wijzigingen doorgeven.

Aanmelden mailinglijst
Afmelden mailinglijst

We komen te vaak voor ongewenste kosten te staan, als er niet genoeg aanmeldingen zijn en wij toch behouden zijn aan de artiest om de afgesproken gage aan hem/haar uit te betalen, maar onze pot is echt bijna leeg. Mocht u er een donatie voor over hebben om deze concertreeks door te laten gaan, neem dan even contact op en dan wordt het donatieformulier aan u opgestuurd. DonerenConcertreeks@musemix.com

Algemene informatie over de Musemix Concerts

Kaartjes zijn €17,- per stuk en worden op de avond zelf cash afgerekend, zodat de artiest aan het eind van de avond kan worden uitbetaald. Reserveringen worden erg op prijs gesteld, want dat vergemakkelijkt de organisatie. Maar natuurlijk is het ook erg leuk als mensen op goed geluk binnen komen lopen.

Drankjes en hapjes worden met muntjes van €2,- per stuk betaald. De muntjes zijn verkrijgbaar bij de ingang, separaat van de toegangskaarten, en moeten ook cash worden betaald. Er is geen pinautomaat.

De muntjes blijven geldig voor volgende concerten. Wijn, bier en frisdrank kosten één muntje, sterke drank twee. De hapjes variëren van een tot vier muntjes (van broodje kaas tot saté met brood of frietjes). Je kan ook voor het concert van een heerlijke maaltijd genieten in Sociëteit Engels, maar dat is echt alleen op afspraak. Mail Marijke even via societeitengels.nl en reserveer een tafeltje.

societeit-engels-picOns adres:

Musemix Concertreeks @ Sociëteit Engels
Koningin Emmakade 4-5b
2518 JR Den Haag

Email: concertreeks@musemix.com

Alle concerten beginnen om 20.30 uur, tenzij anders aangegeven. De deuren gaan 45 minuten voor aanvang van het concert open.  Soundchecks zijn niet toegankelijk voor het publiek.

In de omgeving is het (met dank aan de gemeente) betaald parkeren, maar er is voldoende plek; als niet voor de deur, dan om de hoek in de omliggende straten. Betaling alleen met pin, niet met cash.

Openbaar vervoer is wel voor de deur, randstadrail 3, lijn 2, 11 en 17, op slechts een paar minuten loopafstand. Alle reisinfo: societeitengels.nl/route/