Menu Close

MUSEMIX CONCERTS  –  CHRIS SMITHER

Donderdag 3 oktober 2019 @ 20.00 uur
Reserveringen via: concertreeks@musemix.com
Chris Smither is een oude bekende op ons podium en weet nog steeds te boeien. Zijn laatste CD  heet ‘Call Me Lucky’.‘Sommigen noemen me zo’, mijmert Chris Smither, maar je zou ook gewoon kunnen zeggen dat de wereld geluk heeft, want Chris’ songwriting en touren kunnen de tand des tijds doorstaan. ‘Call Me Lucky’ is de 18e CD van Smither en een van zijn allerbeste!
Chris Smither: Songwriter. Gitarist. Bluesman. Tolk. Performer. Al meer dan 50 jaar. Een echte Amerikaanse original.
Chris Smither, geboren in Miami tijdens de Tweede Wereldoorlog, groeide op in New Orleans, waar hij al jong met muziek begon. Als zoon van een hoogleraar leerde hij de eerste beginselen van instrumentatie van zijn oom op de ukelele van zijn moeder. “Oom Howard,” zegt Smither, “liet me zien dat je met drie akkoorden veel nummers kon spelen die je op de radio hoorde. En als je er vier kende, zou je vrijwel de hele wereld kunnen regeren.” En zijn eerste verslaving was een feit.
‘Ik vond akoestische muziek, met name de blues, geweldig! Ik kon het geluid van Lightnin’ Hopkins niet geloven. Eerst dacht ik dat het twee mannen waren die gitaar speelden. Mijn stijl kwam tot op zekere hoogte voort uit het proberen dat geluid te imiteren.’
Toen hij in de twintig was, keerde Smither zich af van zijn antropologische studies en ging hij naar Boston op aandringen van de legendarische folkzanger Eric von Schmidt. Het was midden jaren zestig en akoestische muziek bloeide daar als nooit tevoren in de straten en koffiehuizen. Smither smeedde daar levenslange vriendschappen met vele muzikanten, waaronder Bonnie Raitt die zijn liedjes coverde, “Love You Like A Man” en “I Feel The Same”.
Zijn muzikale ervaringen in New Orleans en Cambridge zijn de grondslag voor zijn blijvende, unieke gitaargeluid – een beatgestuurde finger-picking, sterk beïnvloed door het spelen van Mississippi John Hurt and Lightnin’ Hopkins, gelaagd over de altijd aanwezige achtergrond van zijn ritmische, tikkende voeten.
Smither is nu dus 18 CD’s verder. Zijn songs gaan over alles wat er gebeurt in het leven, van klein tot groot, over leven, liefde, en verlies. Ze verhalen op  een intelligente, indringende en poëtische manier, zonder ooit pretentieus te zijn. Een gave avond is helemaal gegarandeerd.
De concerten beginnen om 20.00 uur!!!
De locatie voor dit concert is
DC Copernicus – Daguerrestraat 16, Den Haag
een zijstraat van de Regentesselaan. Er is een uitstekende bar en voor deze locatie geldt dat er in de buurt, Regentesseplein, Weimarstraat, Reinckenstraat, Prins Hendrikstraat, meer dan voldoende eettentjes zijn om aan alle mogelijke wensen te voldoen.
Deuren gaan open om 19.15 uur. Kaartjes zijn €20,- p.p., inclusief een consumptie, en worden op de avond zelf cash afgerekend, zodat de artiest aan het eind van de avond kan worden uitbetaald. Reserveringen worden erg op prijs gesteld, want dat vergemakkelijkt de organisatie. Maar natuurlijk is het ook erg leuk als mensen op goed geluk binnen komen lopen. Reserveringen via: concertreeks@musemix.com
 
Schrijf ook de volgende data alvast op in jullie agenda:
Vrijdag 25 Oktober:Grayson Capps, met Corky Hughes en Sadie Morningstar

(locatie: Grand Café de Vriendenkring, Piet Heinstraat 106A, Den Haag)

Donderdag 28 November: Richard Shindell

(locatie DC Copernicus – Daguerrestraat 16, Den Haag)

Het blijft mogelijk om je als sponsor van deze concertreeks op te geven, dus als je bij wilt dragen aan het doorgaan van deze reeks, stuur dan even een mailtje en dan stuur ik de nodige informatie aan je op: DonerenConcertreeks@musemix.com

Het is op onze concertavonden echt nergens anders leuker! Waar we ook zitten!!!


Aanmelden voor de nieuwsbrief/mailinglijst

Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuws van Musemix Concerts? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan gewoon in een mailtje via deze link. Het wordt erg op prijs gesteld als je onze concertinformatie door wilt sturen aan familie, bekenden, collega’s, vrienden en iedereen waarvan je denkt dat ze zoiets leuk zouden vinden en ook wel een keertje zouden willen meemaken.

Als je de nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, dan kan je via de link onderaan de mail jezelf afmelden. Ook kan je daar eventuele naam- of emailadres wijzigingen doorgeven.

Aanmelden mailinglijst
Afmelden mailinglijst

 

Musemix is lid van Luisterpodia